Kleur en stijlanalyse

Een perfecte uitstraling in harmonie met je persoonlijkheid.

Wat is de inhoud van een kleur- en stijlanalyse en hoe weet je als leek dat iemand ervaring en vakbekwaamheid heeft om een professionele analyse uit te voeren ?

Kleur- en stijlconsulente Monia: “Een professionele kleurenanalyse beperkt zich niet tot de vier hoofdtypes lente, herfst, zomer of winter, want er bestaan veel tussentypes. Bij een goed uitgevoerde analyse leert de klant zelf zien welke kleuren al dan niet bij haar passen en wordt een harmonie gecreëerd tussen de kledij, make-up, kapsel, montuur en accessoires. Ook de aangeboren pigmentatie van de huidskleur, ogen en haarkleur zijn belangrijk. Je krijgt een betere zelfkennis en zo voorkom je miskopen. Eens je weet wat je kleurkwaliteiten zijn kan de fun beginnen en kan je outfits samenstellen die ook onderling perfect te combineren zijn, want je persoonlijke kleuren vloeken niet met elkaar. De kleurenpas wordt samengesteld met lichte, neutrale, basis, accent en complementaire kleuren. De juiste kleuren gaan je huid een strakkere, frissere, egalere, kortom jongere uitstraling geven. Bovendien zijn stijl en kleur onafscheidelijk. De stijl wordt bepaald aan de hand van een figuuranalyse.”

Make up

maker upAls de kleuren niet goed zijn doet make-up meer kwaad dan goed. De kleuren moeten aansluiten bij de natuurlijke pigmentatie van de huid, ogen en haar.
Ook onregelmatigheden zoals rimpels en kringen onder de ogen zullen met de juiste make-up en juiste werkwijze minder opvallen.
Hoe je de juiste ake-up aanbrengt hangt ook af van de vorm van je gelaat.

make up2

 

Kapsel

kapster2Bij het kapsel gaat het om de snit en de kleur. De snit kan je gelaat smaller of ronder laten lijken en je hals korter of langer. De kleur moet in harmonie zijn met de huidskleur en de kleur van de ogen. Een vuistregel: nooit donkerder kleuren dan je natuurlijke haarkleur en maximaal 2 tonen verhelderen. Als je toch een lichtere tint wilt, kan je werken met schakeringen.
kapster